Shampoo voor krullend haar

Met een shampoo reinig je jouw hoofdhuid en krullen. Een heerlijk gevoel, want het voelt heerlijk schoon en je krullen zijn weer helemaal klaar voor! We hebben veel verschillende shampoos die allemaal geschikt zijn voor krullend haar. Maar welke past het beste bij jou? Hieronder vind je een onderverdeling in de soorten shampoos die wij hebben. 

Voordat wij een onderverdeling maken, is het handig om de onderstaande tabs door te nemen. 

Bekijk Shampoos

Final-wash

De final-wash is de eerste stap binnen de CG Methode. Je gebruikt deze shampoo om alle productresten goed te kunnen verwijderen uit jouw krullen. Let op, je gebruikt deze shampoo in principe eenmalig. De shampoo bevat namelijk sulfaten, en die willen we nou juist vermijden. Verf jij je haar? Gebruik je per ongeluk een niet CG product of heb je echt last van ontzettend vettig haar, en wil het maar niet lukken om dit te verwijderen? Dan kan je nogmaals een final-wash doen. 

Bekijk Final-Wash

Clarifying Shampoo

Wanneer gebruik je een clarifying shampoo? Dit kan je doen om verschillende redenen:

- Wanneer je snel last hebt van vet haar
- Wanneer je hoofdhuid niet schoon voelt
- Je zwemt vaak
- Je hebt snel last van build-up. Dit zijn restjes van producten die achterblijven op je haar. Je herkent dit vaak doordat je haar dof is, uitzakt, geen cast meer hebt en als het lang duurt voordat het droogt. Een cast ontstaat wanneer een gel of mousse uithard op je haar.
- Omdat het heerlijk schoon voelt na het wassen
- Deze shampoo kan je gerust elke week gebruiken. Wel raden we aan dit maximaal 1 keer per week te doen

Bekijk ClariFying Shampoos

Standaard/Milde Shampoo

In alle andere gevallen kan je een milde shampoo gebruiken. Dus ook wanneer je huid gevoeliger is, is een standaard shampoo aan te raden. Je denkt nu vast: reinigt deze shampoo dan wel voldoende? Zeker, dat doen ze. Mocht jij je zelf echt herkennen in de bovenstaande punten van de clariyfying shampoo, dan zullen we die eerst aan je adviseren. 

Bekijk Standaard/Milde Shampoos

Shampoo voor een droge en/of gevoelige huid

Heb je langere tijd last van een gevoelige hoofdhuid die bijvoorbeeld jeukt? En misschien last van roos? Dan raden we je aan om een speciale shampoo te gebruiken om dit te verhelpen. Je kan deze shampoos een tijdje gebruiken en vervolgens weer een  met een standaard of clarifying shampoo. 

Bekijk Droge/Gevoelige huid Shampoos

Co-Wash

De laatste variant is een Co-Wash. Een co-wash is eigenlijk een 2-in-1 product. Het is namelijk een shampoo en conditioner in 1. Een co-wash gebruik je bijvoorbeeld als je veel sport omdat je dan waarschijnlijk vaker je haar wilt wassen. Om het elke dag met een shampoo te wassen, raden we af. Elke dag een conditioner geeft je dan niet het schone gevoel: de oplossing? De Co-Wash!  

Bekijk Co-Washes

Hoe gebruik je een shampoo binnen de Curly Girl Methode?

Een shampoo kan je 1 keer in de week gebruiken, gebruik na een shampoo bijvoorbeeld een masker of een conditioner. Dit doe je omdat na een shampoo jouw haarschubben open staan, je sluit ze door middel van een conditioner of masker. Daarna voelt je haar weer zacht aan. 

Wil je vaker het schone gevoel van een shampoo hebben? Gebruik dan een Co-Wash op de andere dagen. 

Ook hierbij geldt: test uit wat voor jou het beste werkt. We raden dingen aan, maar durf er ook gewoon van af te wijken als jij dit graag wilt. Kijk wat de effecten op je krullen zijn. 

Redirecting...

Click here if you are not automically redirected.