Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode (of CG Methode) is een verzorgingsmethode speciaal voor iedereen met krullend haar. En met krullend haar bedoelen wij bijvoorbeeld ook slag. Veel mensen met krullend haar vinden het moeilijk om hun krullen te verzorgen. De CG Methode geeft je bepaalde richtlijnen om alles uit je krullen te kunnen halen.
De kern van de CG methode houdt in dat je producten met onder andere de ingrediënten zoals siliconen en sulfaten gaat vermijden. Als je de CG Methode volgt, gebruik je dus alleen nog maar CG producten.

Effect van de CG Methode

Bekijk eerst de afbeelding hieronder. Dit is een voorbeeld van voor en na (tijdens) het gebruik van de CG Methode. De Curly Girl Methode heeft ontzettend veel invloed op je krullen. Door het gebruik van de juiste producten, krijg jij je natuurlijke krullen weer helemaal terug. Dit komt met name doordat je ingrediënten zoals siliconen en sulfaten gaat vermijden. Deze slechte ingrediënten zorgen ervoor dat jouw krullen uitzakken, uitdrogen en pluizig worden.

Wat zijn CG Producten?

Voordat je verder leest is het handig om te weten dat je binnen de Curly Girl Methode, CG Producten gaat gebruiken. Dit zijn producten die op basis van de ingrediënten passen binnen de methode. Er mogen bijvoorbeeld geen bepaalde sulfaten of uitdrogende alcoholen inzitten. 

Hoe weet je of een haarproduct CG is? Je achterhaalt dit door de ingrediëntenlijst door te nemen. Dit is veel werk, want niet alle sulfaten zijn per definitie slecht, en veel ingrediënten lijken niet CG te zijn terwijl ze wel voldoen. 

Gelukkig is bij CurlyTools alles CG. En dan bedoelen we ook echt letterlijk alles. Wij hebben het uitzoek werk voor je gedaan. Je weet dus altijd zeker dat je een CG product koopt die binnen de Methode gebruikt kan worden. 

En nu?

Je weet nu wat de Curly Girl Methode is. We helpen je nu verder om te kunnen starten met de CG Methode.

Redirecting...

Click here if you are not automically redirected.